Posvetitev slovenskega naroda

 

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore se je odzval na klic in bo v ponedeljek, 30. marca 2020, ob 21.00, po končani molitvi rožnega venca, ki jo bo prenašal Radio Ognjišče, posvetil vse verne Slovence, posebej še bolne z virusom COVID-19, zdravstveno osebje, državne voditelje in druge, ki pomagajo v času epidemije.

Verniki se lahko pripravijo, da se do ponedeljka na to posvetitev pripravijo po družinah z molitvijo v obliki tridnevnice. Molitev lahko zajema rožni venec, litanije Jezusovega Srca, litanije Matere Božje in branje Svetega Pisma. Vsi, ki so se že posvetili Jezusovemu in Marijinemu Srcu, naj vzamejo kot obnovitev posvetitve, ostali pa naj se v duhu in molitvi povežejo.

 
”Otroci moji, skrajni čas je, da se zbudite iz spanja, nezainteresiranosti, mlačnosti, ravnodušnosti, sebičnosti in lenobnosti! Prepoznavajte znamenja časa! Zato: Evropejci, prebudite se in se dvignite v boj za vero v Gospoda Jezusa Kristusa, ki je temeljni kamen Evrope in njene kulture!”
»Evropejci, prebudite se! Posvetite svoje dežele Jezusu Kristusu!«
p. James Manjackal: 
POSVETILNA MOLITEV 
Vsemogočni večni Bog, zahvaljujem/o se Ti in Te slavim/o! Ustvaril si me/nas po svoji podobi in me/nas daroval tej prečudoviti državi. Izročil si me/nas Svojemu Sinu, našemu Gospodu Jezusu Kristusu. On mi/nam je prinesel odrešenje v svojem trpljenju in smrti na križu. Gospod Jezus Kristus, Sin živega Boga, zahvaljujem/o se Ti, ker si mi/nam poslal svojega Svetega Duha, ki bedi nad menoj/nami, ki me/nas vodi in usmerja moje/naše življenje, da bi se uresničil Božji načrt! Bog, Sveti Duh, verujem/o, da se povezuješ z vsemi ljudmi na tem svetu!
Goreče Te prosim/o: prenovi obličje zemlje tako, da razsvetljuješ moje srce/naša srca s svojo modrostjo, da bi živel/i v skladu z Božjo voljo, v ljubezni do Boga in bližnjega! Gospod Jezus Kristus, naš Odrešenik in naš Odkupitelj, tukaj in sedaj te skupaj z našimi državniki, vlado in državljani Slovenije, sprejemam/o za Gospoda in Kralja naše dežele in države ter posvečujem/o sebe in svojo državo Tvojemu presvetemu Srcu in Marijinemu brezmadežnemu Srcu! Prosim/o Te, vladaj nad nami in nad našim narodom z močjo Svetega Duha, da bodo v našem narodu vladale pravičnost, modrost, edinost, sprava …! Skupno si bom/o prizadevali za zvestobo Božjim zapovedim, za spoštovanje naravnega in moralnega življenja v skladu z Božjo Besedo, ki je zapisana v Svetem pismu!
Potem zmolimo očenaš, zdravamarija, slava Očetu.