MEDŽUPNIJSKI MISIJON

Daj mi žive vode, od 16. do 24. marca 2019, župnije Batuje, Črniče, Kamnje

HVALA

Ob sklepu med župnijskega misijona velika zahvala Bogu, kajti njegova milost je delovala od znotraj in tudi na zunaj. Hvala vsem molivcem in darovalcem žrtev in dobrih del. Hvala vsem za lep odziv in tako lepo sodelovanje kljub mnogim drugim obveznostim. Hvala za vaše darove in dobrote, ki smo jih bili deležni, da je bilo za vse poskrbljeno.

Hvala prav posebej vsem trem misijonarjem, p. Davidu, p. Marku in s. Ireni! Tako lepo smo se ujeli in bili skupaj z župnikom Ivanom in g. Aleksansdrom Lestanom ena ekipa, v kateri smo vedro in zavzeto sodelovali.

Vtisi z romanja svetogorske podobe po domovih

V pripravi na misijon ste v svoje domove sprejeli svetogorsko podobo in se zbirali ob Božji besedi in molitvi. V zvezek ste zapisali nekaj vtisov, otroci ste prispevali tudi risbe. Hvala katehistinjam, ki ste prepisale in oblikovale vtise. Sveti Duh naj tke naprej mrežo povezanosti svetega misijona. Naj vstopi v domove molitev in branje Svetega pisma.

Zbiranje po domovih pred misijonom

UTRINKI:

Med tednom se dogovarjate z misijonarji za osebni pogovor.

Med nami so:
p. David Bresciani korenine iz Batuj in Črnič, je zamejski Slovenec, korenine ima v Batujah in Črničah.
p. Marko Pavlič novomašnik iz Kranja, jezuit, deluje pri svetem Jožefu v Ljubljani, deloval je kot skavt, deloval pri izgradnji hiše v državi Mali v Afriki
s. Irena Mohorič iz Kranja, živi in dela pri sv. Duhu pri Škofji Loki – dom duhovnih vaj. Imela je oratorij v Podnanosu.

Aleš Čerin bo na praznik svetega Jožefa na srečanju za moške obravnaval temo: Iz leva v mucka in nazaj. Več najdete na spletni strani. Prijave niso nujne, kar pridite, vendar pa bo dobrodošlo sporočilo, da pridete, za približno orientacijo. Hvala vsem, ki boste skuhali večerjo.

Mateja Količ, vdova in mati šesth otrok. Mož  se je lanio smrtno ponesrečil v letalski nesreči. Želi se srečati z ženami, hčerkami, vdovami, nonami … v soboto. Želi deliti izkušnjo smrti, Božje ljubezni in previdnosti, hvaležnosti, vere, povezanosti.


OB 21. URI
se doma zberemo, če le moremo, k kratki skupni molitvi. Morda bo to še najbolj odločilna in močna stvar za sadove misijona. Takrat se oglasijo misijonski zvonovi. Kako lepa in močna nevidna nit lahko nastane.

SPORED MISIJONA
je na zgibanki, sproti bodo stvari objavljen na spletni strani.

MOŽNOST ZA OSEBNE DUHOVNE VAJE
Pomembno je, da se dobite danes, v nedeljo na informativnem srečanju. Je res odprto za vse. Še prav posebej pa vabim starše, ki ste najbolj obremenjeni s pritiski in to najbolj potrebujete. Med tednom delate samo osebno, vsi dobite isto gradivo vsak dan po elektronski pošti, kdor je nima, na papirju. Osebni pogovor s. p. Davidom, p. Markom ali sestro Ireno po dogovoru. Vse bo razloženo nocoj.

STARŠI IN OTROCI
verouka ta teden ni. Z namenom, da se udeležite ne le srečanj za otroke, temveč tudi kdaj tedenskih maš.
Otroci sodelujete pri maši obe soboti, v sredo in še kdaj.

SPOVED
je del misijona. Tudi tisti, ki ne morete prejeti tega zakramenta, lahko pridete k pogovoru in po blagoslov.
Veroučenci nimate posebej spovedi, poskrbite, da pridete skupaj z odraslimi.
Spovedi bo posebej posvečen petek in sobota dopoldne. Možnost  bo tudi med tednom, ko  misijonarji lahko na razpolago pred mašo ali tudi med njo.
V soboto bo spovedoval tudi brat kapucin v Kamnjah, župnik Ivan bo v Črničah, jaz v Batujah.

OBISK BOLNIKOV
ponedeljek: Skrilje, Potoče, Kamnje, Vrtovin. Sreda Batuje in Selo, četrtek: Črniče, Malovše Gojače in Ravne. Če le morete, pridie na ponedeljkovo srečanje, prosim, da za obisk sporočite.

PRED VSAKO TEDENSKO MAŠO
bo tudi uvajanje, razlaga maše in molitev. Zato lahko prihajate že prej. 20 minut pred mašo naj nekdo začne z desetko ali dve, potem ima s. Irena katehezo.

MLADI
vas še posebej vabim, da se med seboj na omrežjih pogovarjate in drug drugemu date spodbudo, da pridete. Posebej vabljeni v petek, ko bo spoved in slavilni večer. V soboto od 15. do 17. pridite zraven pomagat spremljat otroke v Selo. Skupaj bomo delali praktične spominke za zaključek misijona.

ALEŠ ČERIN
bo na praznik svetega Jožefa na srečanju za moške imel temo: Iz leva v mucka in nazaj. Več najdete na spletni strani. Prijave niso potrebne, kar pridite, dobrodošlo pa bo tudi sporočilo, da ridete, da imamo približno orientacijo. Hvala vsem, ki boste skuhali večerjo.

PEVSKA SKUPINA
V petek bo po maši skupna mladih z g. Pavletom Kodelja prepevala in pričeval na slavilnem večeru v Črničah. Vabljeni vsi, ne samo mladi.

MATEJA KOLIČ
se želi srečati z ženami, hčerkami, vdovami, nonami … v soboto. Želi podeliti izkušnjo smrti, Božje ljubezni in previdnosti, hvaležnosti, vere, povezanosti.

PETJE
Hvala pevcem, ki boste sodelovali pri nedeljskih mašah in pomagali pri ljudskem petju med tednom. Res povabljeni vsi, da prepevamo, da bo čim sodelovanja  med bogoslužji.

VEČERNA VIGILIJA
Zbrali se bomo zunaj in zakurili ogenj. To je starodavno praznovanje velikonočne skrivnosti. Z lučkami s e bomo odpravili v cerkev. Brali Božjo besedo in obnovili krstne obljube (ne bo svete maše). Mišljeno je, da pride iz vsakega doma, družine vsaj po eden in ponese domov blagoslovljeno vodo, kruh in sol.

SREČANJE ZA STAREJŠE IN ONEMOGLE
Čeprav bo obiskovali tudi na domu, je dobro, da gremo ven in se srečamo. V ponedeljek ob 18. uri in še kratko še po maši se bomo kratko zadržali.

PREVOZ STAREJŠIH
Po vaseh si pomagajte. Pokličite se med seboj. Za Vrtovin lahko pokličete Urško Capuder 041 227 467. Med tednom še lahko sporočite kontakte.

SKLEP V NEDELJO
Dobimo se pod Batujami, kjer je stala cerkev svetega Jurija, simbolen kraj naših prednikov in krsta.
Res bo lepo. če se boste po vaseh med seboj povezali in prišli skupaj peš. Iz vsake podružnice vzemite s seboj tudi križ in ga nosite. Sklenili bomo z kratkim bogoslužjem in agape ob frtalji.