MEDŽUPNIJSKI MISIJON

Daj mi žive vode, od 16. do 24. marca 2019, župnije Batuje, Črniče, Kamnje

HVALA

Ob sklepu medžupnijskega misijona velika zahvala Bogu, kajti njegova milost je delovala od znotraj in tudi na zunaj. Hvala vsem molivcem in darovalcem žrtev in dobrih del. Hvala vsem za lep odziv in tako lepo sodelovanje kljub mnogim drugim obveznostim. Hvala za vaše darove in dobrote, ki smo jih bili deležni, da je bilo za vse poskrbljeno.

Hvala prav posebej vsem trem misijonarjem, p. Davidu, p. Marku in s. Ireni! Tako lepo smo se ujeli in bili skupaj z župnikom Ivanom in g. Aleksansdrom Lestanom ena ekipa, v kateri smo vedro in zavzeto sodelovali.

Vtisi z romanja svetogorske podobe po domovih

V pripravi na misijon ste v svoje domove sprejeli svetogorsko podobo in se zbirali ob Božji besedi in molitvi. V zvezek ste zapisali nekaj vtisov, otroci ste prispevali tudi risbe. Hvala katehistinjam, ki ste prepisale in oblikovale vtise. Sveti Duh naj tke naprej mrežo povezanosti svetega misijona. Naj vstopi v domove molitev in branje Svetega pisma.

Zbiranje po domovih pred misijonom

UTRINKI:

Med nami so bili:
p. David Bresciani je zamejski Slovenec, korenine ima v Batujah in Črničah.
p. Marko Pavlič je novomašnik iz Kranja, jezuit, deluje pri svetem Jožefu v Ljubljani, deloval je kot skavt, deloval pri izgradnji hiše v državi Mali v Afriki
s. Irena Mohorič iz Kranja, živi in dela pri sv. Duhu pri Škofji Loki – dom duhovnih vaj. Imela je oratorij v Podnanosu.

Aleš Čerin je na praznik svetega Jožefa na srečanju za moške obravnaval temo: Iz leva v mucka in nazaj.

Mateja Količ je vdova in mati šesith otrok. Mož  se ji je lani smrtno ponesrečil v letalski nesreči. Srečala se je z ženami, hčerkami, vdovami, nonami … Z nami je delila izkušnjo smrti, Božje ljubezni in previdnosti, hvaležnosti, vere, povezanosti.