Delavnice molitve in življenja

DELAVNICE MOLITVE IN ŽIVLJENJA
Začnemo januarja. Tokrat bodo v Batujah. V ponedeljek, 9. januarja, zvečer bo uvodno srečanje. K delavnicam zelo vabim vse, ki bi radi pridobili izkušnjo molitve sredi življenja. Gre za zelo dobro pripravljeno in preizkušeno pot. Delavnice molitve in življenja (DMŽ) so šola molitve, šola življenja in šola apostolata ter tudi orodje nove evangelizacije.
Ustanovitelj tega služenja v Cerkvi je br. Ignacio Larrañaga, v Španiji rojeni kapucin, ki je deloval v Čilu. V Sloveniji so z DMŽ začeli bratje kapucini leta 1994 ( br. Štefan Kožuh).

DMŽ obsegajo 15 srečanj, po eno srečanje na teden, ki traja dve uri. Vsako srečanje vključuje:

– branje in premišljevanje izbranega odlomka iz Svetega pisma

– katehezo oz. oznanilo: npr. o Očetovi brezpogojni ljubezni, zreli veri, o Mariji, kot ženi vere,o celostni ozdravitvi, o odpuščanju….

– Spoznavanje različnih molitvenih načinov, ko se učimo na poseben način vstopati v zaupen in oseben odnos z Bogom, kot so: molitveno branje, molitev poslušanja, občestvena molitev, molitev izročitve, kontemplativna molitev……

Vse to udeležence DMŽ vztrajno vabi naj poglobijo, oziroma preoblikujejo svoje življenje po evangeljskih vrednotah.

DMŽ so namenjene vsem vernikom: župnijskim sodelavcem, članom  in voditeljem različnih cerkvenih skupin, mladim nad 20 let, upokojencem, samskim, zakoncem, ovdovelim, od cerkve oddaljenim, tistim, ki ne morejo prejemati zakramentov in še vsem ostalim, ki tukaj niso posebej omenjeni.

PRISRČNO POVABLJENI!

Pridite!                                    

 Voditeljici: Sonja – tel: 051 435 877

 in  Marija – tel: 051 311 718