Miklavž

 

 

MIKLAVŽ

je sporočil, da pride na predvečer godu, v četrtek, 5. decembra, v Črniče ob 18. in v Kamnje  ob 19. uri.

Letos bo Miklavž v cerkvi prinesel vsem otrokom enaka, simbolična darila, da ne bo razlik med obdarovanci. Glavno darilo bo seveda prinesel ponoči domov.  Potrebuje pa prijave otrok z imenom in priimkom, da bo vedel, koliko daril mora prinesti.
Zato prosi, da se prijavite do 1. adventne nedelje (1. decembra) na e-pošto
za Črniče sveti.miklavz.crnice@gmail.com,
za Kamnje: sveti.miklavz.kamnje@gmail.com ali po sms-u (041 227 467).

V cerkvi bo obdaroval otroke do 4. razreda. Za pokritje stroškov bo v četrtek zadaj v cerkvi škatla za prostovoljne prispevke.

Miklavž je letos še posebej vesel staršev, ki ste poskrbeli in vztrajate pri obnovi skupne molitve v družinah. Po vaši molitvi bodo posebna darila prišla tudi v odnose in srca.

Miklavž si želi, da bi ga v dobroti in skrbi za druge, predvsem za tiste, ki nimajo, posnemali. Zato nas letos spodbuja k zbiranju in darovanju rabljenih, a še vedno uporabnih, otroških oblačil, čevljev, šolskih potrebščin, igrač… za otroke Majčinega sela, ki so ga poleti obiskali birmanci na romanju v Međugorju. To je ustanova za predšolsko vzgojo in socialno varstvo otrok, za katere zaradi različnih razlogov starši ne morejo poskrbeti. Ustanovljeno je bilo v župniji Međugorje leta 1993 z namenom, da poskrbijo za otroke, sirote takratne vojne. Osnovano je v obliki vasi, kjer med seboj živijo kot družina. Zaupajo v Božjo previdnost, ki vedno poskrbi za vse kar potrebujejo po številnih dobrotnikih. Letos se jim na pobudo sv. Miklavža pridružujemo tudi mi v obeh župnijah. Zato vas vabimo, da skupaj z otrokom pregledate stvari (zaradi drugega jezika se knjigam raje izogibajte), ki so še uporabne, pa jih ne potrebujete več. Najlepše je, če skupaj z otrokom naredite lep paket, v katerem so oblačila, igrača, barvice ali zvezek za otroka določene starosti. Na paket napišite npr. DEKLICA 6 LET ali DEČEK 8 LET. Paket prinesite v cerkev, kjer se bodo zbirali do nedelje, 8.decembra.

Tudi ta dobrota vašega srca bo za večno zapisana v nebesih.