Miklavž

 

Spodnje obvestilo je od lani. Za letos še ne vemo ali nas bo Miklavž lahko zbral skupaj ali ne. Pri vas doma pa se bo ponoči gotovo oglasil.

 

MIKLAVŽ (2019)

je sporočil, da pride na predvečer godu, v četrtek, 5. decembra, v Črniče ob 18. in v Kamnje  ob 19. uri.

Letos bo Miklavž v cerkvi prinesel vsem otrokom enaka, simbolična darila, da ne bo razlik med obdarovanci. Glavno darilo bo seveda prinesel ponoči domov.  Potrebuje pa prijave otrok z imenom in priimkom, da bo vedel, koliko daril mora prinesti.
Zato prosi, da se prijavite do 1. adventne nedelje (1. decembra) na e-pošto
za Črniče sveti.miklavz.crnice@gmail.com,
za Kamnje: sveti.miklavz.kamnje@gmail.com ali po sms-u (041 227 467).

V cerkvi bo obdaroval otroke do 4. razreda. Za pokritje stroškov bo v četrtek zadaj v cerkvi škatla za prostovoljne prispevke.

Miklavž je letos še posebej vesel staršev, ki ste poskrbeli in vztrajate pri obnovi skupne molitve v družinah. Po vaši molitvi bodo posebna darila prišla tudi v odnose in srca.

Miklavž si želi, da bi ga v dobroti in skrbi za druge, predvsem za tiste, ki nimajo, posnemali. Zato nas letos spodbuja k zbiranju in darovanju rabljenih, a še vedno uporabnih, otroških oblačil, čevljev, šolskih potrebščin, igrač… za otroke Majčinega sela, ki so ga poleti obiskali birmanci na romanju v Međugorju. To je ustanova za predšolsko vzgojo in socialno varstvo otrok, za katere zaradi različnih razlogov starši ne morejo poskrbeti. Ustanovljeno je bilo v župniji Međugorje leta 1993 z namenom, da poskrbijo za otroke, sirote takratne vojne. Osnovano je v obliki vasi, kjer med seboj živijo kot družina. Zaupajo v Božjo previdnost, ki vedno poskrbi za vse kar potrebujejo po številnih dobrotnikih. Letos se jim na pobudo sv. Miklavža pridružujemo tudi mi v obeh župnijah. Zato vas vabimo, da skupaj z otrokom pregledate stvari (zaradi drugega jezika se knjigam raje izogibajte), ki so še uporabne, pa jih ne potrebujete več. Najlepše je, če skupaj z otrokom naredite lep paket, v katerem so oblačila, igrača, barvice ali zvezek za otroka določene starosti. Na paket napišite npr. DEKLICA 6 LET ali DEČEK 8 LET. Paket prinesite v cerkev, kjer se bodo zbirali do nedelje, 8.decembra.

Tudi ta dobrota vašega srca bo za večno zapisana v nebesih.