Verouk - obvestila

Veroučna stran naj vam koristi in vam je v pomoč za družinsko duhovno življenje.
O botrstvu – posvojitvi  na daljavo pa si od zdaj naprej lahko preberete na tej povezavi.

JEZUS POŠILJA APOSTOLE
15
. nedelja med letom
Prisluhni tukaj!

ŠKATLA MOLITVE

nas povezuje med počitnicami v župnijskih cerkvah. Vanjo lahko, tudi odrasli, kadarkoli prinesete svojo molitev (pisemce Jezusu) ali pa jo napišete ob prihodu v cerkev in vržete v škatlo pred oltarjem. Vsi smo v isti škatli povezani z Jezusom in med seboj v molitvi. Nismo sami. Vsi smo v isti škatli. Kot bratje in sestre prihajamo k našemu velikemu bratu Jezusu, ki nas združuje, tolaži, opogumlja, uslišuje naše prošnje, usmerja naše poti , odrešuje naše slabosti z ljubeznijo.
Nekaj lepega in velikega je za nekoga in z nekom moliti. Zato Jezusu izročamo  to, kar smo in kar imamo, v naših molitvah, v kruhu in vinu, da s svojo ljubeznijo spremeni v Svoje telo in kri za večno življenje.
Konec verouka ne pomeni konca nedeljske evharistije. Ob nedeljah imate dovolj možnosti, da greste k sveti maši. Ko opustimo nedeljo, se začne rušiti tudi drugo.

STREŽNIKI
Šola naj lepo počiva. Vam pa hvala za pripravljenost in zvestobo v malem. Ostanite zvesti tudi med počitnicami, lepo je, ko pridete z veseljem tudi med tednom. Ob nedeljah pridite kot prostovoljci, če ni vseh po seznamu. Kadar ne boš na morju ali kje drugje in boš doma, pridi tudi med tednom. Dogovorite se med seboj za šagre, ki so med poletjem. Jezus te čaka in ima vedno čas zate. Tudi med počitnicami bi se rad srečal s teboj.

GREMO V STRŽIŠČE
Mlade zelo vabim na poletne dneve v Stržišču. Povabite se med seboj. Prijavnica je na spletni strani. Teden za (bodoče) dijake je od 4. do 11 avgusta. Lahko se vpišete tudi v katerega od drugih tednov. Družine pa vabljene od 15. do 18. avgusta.

SKLEP ŠMARNIC 

Pohvala vsem, ki ste vztrajali in prihajali. Hvala vsem odraslim, ki ste tudi dajali zgled in hodili k šmarnicam.  Ob zaključku ste tudi molitve iz škatle molitve ponekod zakurili in tako darovali Bogu.
Škatla molitve v župnijskih cerkvah nas povezuje tudi med počitnicami med seboj in s Kristusom.
V POMOČ ZA DRUŽINSKO DUHOVNO ŽIVLJENJE:

 

 

 

***Prisluhnite nagovoru duhovnika iz Liturgičnega zvezka:

JEZUS POŠILJA APOSTOLE
15. nedelja med letom
Prisluhni tukaj!

*** Prelistajte novo številko Mavrice – katoliške revije za otroke ali jo 

spremljajte na fb.
https://www.druzina.si/revija/mavrica


*** Molitev doma pri hrani:

 

Vse od tebe Bog imamo
in za vse ti hvalo damo,
ker tako nas rad imaš
blagoslovi kar nam daš.

 

*** Molitvena naveza družin veroučencev
Še naprej ostajamo povezani med družinami veroučencev z molitvijo za sošolce. V pomoč so molitvene škatlice. Več na tej povezavi.
Kaj je rožni venec  in kako ga moliti, pa si lahko preberete tukaj.
Spodaj pa si lahko preberete več o molitvi v družini.
Naj nas Marija povezuje!
Nekaj let nazaj so veroučenci pripravili molitvene škatlice, s pomočjo katerih lahko molimo drug za drugega. Družina za drugo družino. Škatlico lahko naredite sami doma. Zelo dobro se zavedam, da je bitka s časom doma neizprosna. Vem, da včasih skoraj samega sebe ne uspete dohitevati. In vendar vedno bolj verjamem, da je mogoče. Skupaj s katehistinjami vam zato prihajamo naproti in vam želimo pomagati. Vsi potrebujemo konkretne vezi in navade, potem steče.

Čez leto bodo v oznanilih tu in tam razmisleki o krščanski molitvi danes. Zaenkrat vse starše prosim, da zadevo vzamete resno.
Čemu, zakaj?
Z leti ugotavljam, da brez izkušnje molitve v domačem okolju vse drugo izgubi privlačno moč. Normalno pa je, da je doma tudi nerodno začeti znova. Toda samo molitev pred jedjo je premalo. Sodoben način življenja nas je pripeljal k temu, da je vse grajeno na nas. Tudi verska vzgoja je postala vedno bolj naše prizadevanje, nalaganje obveznosti. Starši pa kljub želji ne zmorete več vsega. Vendar krščansko življenje je nekaj drugega, je Kristusovo življenje v nas. S preprostim stikom, ki nastane s ponavljanjem besed, omogočimo prostor in čas, da lahko Sveti Duh v nas znova uresniči Kristusovo življenje.

Videli boste, da to res deluje! Zato vas zelo prosim, da ste korajžni. Samo začetek je težak.
Kaj je molitev? (odgovori otrok 4. razreda)
MOLITEV je:
– ko prosiš Boga;              – da kadar moliš za nekoga, misliš nanj;
– ko moliš;                         – mikrofon, da nas Bog lahko sliši;
 – rožni venec;                   – pogovor z Bogom;
– da sodeluješ pri maši;   – da moliš za nekoga;
– da spoštuješ Boga, moliš in hodiš k maši; 
– dolžnost, čast.
Torej imamo čast, da se lahko v molitvi pogovarjamo z Bogom, našim Stvarnikom.

Kako?
Vsaka družina bo vsak večer molila za eno ali vse družine sošolcev vašega otroka. V pomoč vam bodo molitvene škatlice. Nekdo moli za vas. Vaš odgovor je, da tudi vi molite za nekoga. Ne delajmo velikih projektov, ampak samo skromnih 5 do 10 minut časa. Prej in potem gre vsak po svoje. Zato je najbolj primerna desetka. Samo ponavljanje desetih zdravamarij. Eden naprej, drugi za njim. Ne boste vedno v miru in pogovoru. Prej nasprotno. Marsikaj bo šlo narobe. Ne imejte zaradi tega slabih občutkov. Samo vztrajajte naslednji dan preprosto in pogumno.


STREŽNIKI
Zelo vabnim starše, da spodbudite otroke, da bi se pridružili strežnikom. Kar sporočite mi, da se najdemo in dogovarjamo za vaje. 
Na spletni strani je nov seznam za strežnike.

ORATORIJ
Utrinke si lahko pogledate tukaj. 

URNIK VEROUKA
je objavljen spodaj ali v pdf.