Šmarnice za otroke

    Šmarnice za odrasle …

POVABILO OTROKOM     vaši oltarčki …

Hvala za poslane fotografije vaših šmarničnih oltarčkov. Tudi te podobe nas povezujejo. (če sem koga pomotoma spregledal, prosim, sporočite ali pošlite še enkrat).
Ker ste otroci  letos z Marijo povezani  vsak na svojem domu in ne skupaj, vas vabim, da pošljete fotografijo Marijinega oltarčka, ki ste ga postavili na začetku šmarnic ob prvi nalogi. Fotografije bomo objavili na spletni strani župnije. To bo vaš prispevek skupne povezanosti v šmarnični pobožnosti. Lahko pa Marijino podobo, šopek rož za Marijo, kapelico… tudi narišete in pošljete fotografijo za objavo. 

Letošnje šmarnične zgodbe so zgodbe dveh družin. Osnovnošolci in starši,  tukaj se prijavite v spletno aplikacijo (plakat) in vsak dan sproti boste sestavljali šmarnice na telefonu ali računalniku. Ni pomembno, pod katerim imenom se prijavite, e-naslov je samo zaradi spletne aplikacije, ni nikjer objavljen. Po prijavi šmarničar vsak dan lahko posluša šmarnice + odgovori na vprašanje, povezano z vsebino, in odpre polje – tako sestavlja plakat.  Kako doma oblikujemo šmarnice?

Šmarnice po dnevih:   branje (Jure Sešek),       branje  (Andraž Arko)      šmarnični izziv, sličica, naloga               

Branje…

Marija nas tudi letos zbira. Mnogi ste ji s šmarnicami odprli vrata svojega doma. Marija ob vztrajnem zbiranju tiho, polagoma, vendar zanesljivo prinaša v dom blagoslov.
Nekaj fotografij oltarčkov, ki ste jih poslali.