Skupaj gradimo hlev – advent

 

 

 POMAGAJMO DRUG DRUGEMU ŽIVETI ADVENT

Druga adventna nedelja

Naše deščice
Marijo je Bog vnaprej pripravil. V tem tednu se spomnimo, kaj vse nam je že dano. Kaj vse nam je že vnaprej dano po drugih, po skupnosti Cerkve, po zakramentih … Do vere ne moremo priti sami. Roditi se ne moremo, tudi krstiti se ne moremo sami.   Tudi to lahko z besedo ali simbolom zapišemo na deščico.
Če le moremo, na deščico konkretno zapišimo ali upodobmo: dan, datum svojega krsta, krstne dneve družinskih članov. Če ne veste na pamet, poiščite, se pozanimajte.
Zapišite ime vašega krstnega zavetnika, lahko tudi kakšen simbol, s katerim ga upodabljajo.


Po tej poti Sveti Duh resnično zida dom iz našega življenja. S krstom nas že vključuje v drugačen način bivanja, ki ga bomo živeli vso večnost.

NEKAJ NAMIGOV:

Za otroke in mlade: premagaj lenobo, vstani s kavča (papež Frančišek mladim), poglej okoli sebe, ugasni televizor, odloži mobitel. Bodi bogat in podari malo svojega časa sošolcu, prijatelju, sosedu, bratu, sestri. Povabi starše, da se skupaj igrate. Pojdi zvečer med tednom k sveti maši. Ali pa stopi do sošolca, ki je prišel iz tuje dežele, ne zna niti jezika in se še ni dobro vključil. Lahko postane tvoj prijatelj. V njem je Jezus, ki te bo vesel.

Za odrasle: mogoče opaziš, da se je brat, sin v že tako občutljivih letih zaprl vase, da se počuti osamljenega, nerazumljenega. Lahko previdno pristopiš, ga poslušaš, razumeš? Mu podariš upanje? Mogoče pa je kakšen sodelavec ali sodelavka, ki je od drugod, druge vere … Pristopi in se pozanimaj, kako živi. Ali v vasi živi kdo, ki govori drug jezik  in je malo zapostavljen. Najdi priložnost, spregovori z njim in mu daj občutek sprejetosti. V njem boš sprejel Jezusa in tvoj dom bo postal večji, ne boš ujet v decembrski pritisk časa.